Růst pasažérů v letecké dopravě i zpoždění letů

Jak se bránit rostoucímu riziku zpoždění letu? Nechte sil pohlídat Váš let a využijte nároku na kompenzaci za zpoždění Vašeho letu.

Růst pasažérů v letecké dopravě i zpoždění letů

Letiště Praha zveřejnilo své provozní výsledky za rok 2019. Z pohledu počtu odbavených cestujících se letišti Praha dařilo. V roce 2019 bylo odbaveno více než 17,8 milionu cestujících, což v porovnání s rokem 2018 činí nárůst o 6 %. Vyjádřeno v počtu cestujících z letiště Praha bylo odbaveno o milion cestujících více.

Úspěšným výsledkům jde dlouhodobě letiště Praha naproti v kontextu otevíraných nových destinací. V loňském roce tak přibyla přímá spojení například do měst Billund, Bournemouth, Florencie, Lvov, Moskva – letiště Žukovskij, Pescara, Stockholm – letiště Skavsta. Nebo nová dálková spojení do destinací New York – letiště Newark či Nur-Sultan v Kazachstánu.

Celkový pozitivní trend v počtu odbavených cestujících se projevil i na oblíbených destinacích, kdy z Prahy největší nárůst mezi zeměmi zaznamenala Francie (více než 10 %) a Itálie (více než 9 %). Nejoblíbenějším cílovým městem z Prahy byl Londýn následován Paříží. Největším meziročním nárůstem cestujících z Prahy se pak mohou pochlubit destinace Antalya a Dauha s meziročním nárůstem přes 41 %.

V rámci naší společnosti a pohledu na meziroční výsledky můžeme konstatovat, že počet žádostí v rámci nekorektně proběhlých letů (zpoždění letu, zrušení letu, odepření nástupu, zmeškání návazného letu) či problémů se zavazadly (zpožděné zavazadlo, ztracené zavazadlo, poškozené zavazadlo) se taktéž stále zvyšuje. V porovnání s rokem 2018 jsme tak na naší straně přijali o 43 % více žádostí za nekorektně proběhlé lety nebo o 15 % více žádostí u problémů se zavazadly.

V rámci nadcházejícího roku 2020 se dá předpokládat podobný trend, neb se již aktuálně potvrzuje i v rámci probíhajícího měsíce ledna. Pokud se tedy chystáte i Vy na cestu letadlem v roce 2020, nestresujte se s případnými problémy a nezapomeňte si zdarma zaregistrovat Váš let a buďte si tak jistí, že Vám případná kompenzace za zpožděný let neuteče. Doposud jsme pohlídali více než 5 tisíc letů našich klientů, a to zcela zdarma.  V případě, že máte zájem o hlídání budoucích letů včetně získání případné kompenzace, a to bez jakékoliv spoluúčasti, pak si nezapomeňte zakoupit naši unikátní službu SMART ASISTENT a to dle Vaší preference buď na měsíc či na celý rok. V rámci zvoleného období pak budete mít naše služby kompletně zdarma, a to na neomezený počet letů.

V případě, kdy Vás v minulosti postihlo zpoždění letu, zrušení letu nebo nestihnutí návazného letu a rádi byste, abychom Vám získali kompenzaci nebo náhradu nákladů za nekorektně proběhlé lety až do výše 600 EUR na osobu, zadejte Váš problémový let do našeho formuláře zde a my se rádi Vašeho případu ujmeme. 

18. 1. 2020 ClaimCloud
Zpět na přehled článků