Oživení letiště v Karlových Varech – přímý let do Antálye se Smartwings

Před pár dny oznámila letecká společnost Smartwings provozování přímé charterové linky z letiště v Karlových Varech do turecké Antálye v období červen až září tohoto roku. Proč využít tuto linku a jaké jsou případné možnosti kompenzace za zpožděný let.

Oživení letiště v Karlových Varech – přímý let do Antálye se Smartwings

Po útlumu letectví z důvodu Covid pandemie se zdá, že se letectví pomalu začíná vracet k výkonům z dob před pandemií. Pravdou je, že dosáhnout objemů letů z doby před Covidem bude ještě nějakou dobu trvat, nicméně celkový pozitivní trend růstu objemu letecké dopravy je zřejmý. Potvrzením růstu poptávky po letecké dopravě jsou i obnovované provozy regionálních letišť, kde tak cestující budou mít možnost vycestovat přímo ze svého regionu bez nutnosti cestování na velká mezinárodní letiště. Příkladem je i letiště v Karlových Varech.

Na letišti, které aktuálně nemá jediný pravidelný spoj, bude v letních měsících létat první „vlaštovka“ v podobě přímého spojení mezi Karlovými Vary a tureckou Antályí. Let bude provozovat letecká společnost Smartwings, kdy letenky na tuto trasu bude zprostředkovávat cestovní kancelář Čedok. Let bude provozován od poloviny června do září, a to konkrétně vždy ve středu. Dle vyjádření letecké společnosti Smartwings bude na tuto trasu nasazen letoun typu Boeing 737-800 s maximálním doletem přesahujícím 5500 km a maximální rychlostí dosahující 950 km/h.

Boeing

Turecká Antálye je oblíbenou dovolenkovou destinací, která je vyhledávána díky bílým plážím, vyhřátým středozemním mořem, četnými památkami nebo pestrým večerním životem či možnostem nákupu v obchůdcích v centru Antálye. Na své si tak přijde téměř každý. Z pohledu vzdálenosti Antálye z Karlových Varů se jedná o 2057 km a tedy něco málo přes čtyři hodiny letu.

Za případné zpoždění letu (pokud nebude způsobeno mimořádnou okolností) delším než tři hodiny pak má cestující u této vzdálenosti nárok na 400 EUR na osobu vzhledem ke vzdálenosti nad 1500 km. Zároveň nárok na kompenzaci je jak u letu z České republiky, tak i zpět vzhledem k tomu, že přímé lety provozuje evropský dopravce Smartwings.

Pokud se chystáte na cestu letadlem v roce 2022 do Antálye nebo jinam, nestresujte se s případnými problémy, které Vás mohou čekat na cestě a nezapomeňte si zdarma zaregistrovat Váš let. Buďte si tak jistí, že Vám případná kompenzace za zpožděný nebo zrušený let neuteče. 

V případě, kdy by Vás postihlo zpoždění letu, zrušení letu nebo nestihnutí návazného letu a rádi byste, abychom Vám získali kompenzaci nebo náhradu nákladů za nekorektně proběhlý let až do výše 600 EUR na osobu, zadejte Váš problémový let do našeho formuláře zde a my se Vašeho případu s radostí ujmeme.

8. 2. 2022 SkyCloud
Zpět na přehled článků