Wizzair roste, stejně tak cena jeho akcií. Kam se aktuálně dostanete z Prahy s touto společností.

Nízkonákladová letecká společnost Wizzair otevírá již sedmou základnu, a cena akcií této společnosti letí nahoru. Z Prahy pak po době, kdy spíše utlumoval svou činnost, nyní oznamuje další novou linku. Jak se společnost vyvíjí, jaké linky jsou aktuálně dostupné z Prahy, jaká je možná výše kompenzací v případě zpoždění letu, to vše se dočtete v našem článku.

Wizzair roste, stejně tak cena jeho akcií. Kam se aktuálně dostanete z Prahy s touto společností.

V době, kdy byl utlumen veškerý letecký provoz takřka po celém světě, a letecké společnosti tak bojují o holé přežití – leckdy za podpory státních dotací, je zde výjimka, která budí pozornost. Letecká společnost Wizzair v posledních týdnech razantně investuje a snaží se ve vzniklém prostředí uzmout svým konkurentům tržní podíl. Zatím se snaha společnosti jeví jako velmi dobrou strategií, neboť cena jejích akcií stoupla od poloviny března o 40%. Aktivita společnosti i průběžné zhodnocení akcií je o to zajímavější, že tato letecká společnost žádnou státní podporu nedostala, ale o to více je zajímavá pro investory.

V rámci růstové strategie tak Wizzair aktuálně otevírá již sedmou základnu a to v Rumunsku ve městě Bacau. Odtud bude létat do dvanácti míst a to převážně v západní Evropě. Základna v Bacau se přidala k již šesti existující v městech Lvov, Larnaka, Miláno - Malpensa, Tirana, Londýn – Gatwick a Abu-Dhabi.

V rámci linek společnosti Wizzair z Prahy se cestující při obnovování letového provozu po pandemii koronaviru dostanou do destinací Kišiněv v Moldavsku (od 18.6), Tirana v Albánii (od 3.7) a Varna v Bulharsku (od 17.7). Oproti tomu byla zrušena linka z Prahy do Londýna – Luton (ukončeno k 31.5). Do tohoto konkrétního letiště aktuálně žádný spoj z Prahy oznámen není, nicméně na letiště Londýn Heathrow se mohou cestující přímým letem dostat s leteckou společností Smartwings / ČSA od 22.6 a se společností British Airways (od 1.7). V průběhu června byla ohlášena i linka na letiště Londýn – Stansted s leteckou společností Ryanair.

Pro případnou kompenzaci za zpožděný let nebo zrušený let či nestihnutí návazného letu u linek z Prahy či zpět se společností Wizzair jsou dle vzdálenosti destinací následující výše kompezací na osobu:

Praha – Kišiněv: vzdálenost 1138 Km – výše kompenzace 250 EUR / osoba   
Praha – Tirana: vzdálenost 1054 Km – výše kompenzace 250 EUR / osoba
Praha – Varna: vzdálenost 1285 Km – výše kompenzace 250 EUR / osoba

V případě, že se chystáte na cestu letadlem v roce 2020 do jedné z výše uvedených destinací, nestresujte se s případnými problémy, které Vás mohou čekat na cestě a nezapomeňte si zdarma zaregistrovat Váš let. Buďte si tak jistí, že Vám případná kompenzace nebo refundace za zpožděný nebo zrušený let neuteče. Doposud jsme pohlídali více než 5 tisíc letů našich klientů, a to zcela zdarma.  V případě, že máte zájem o hlídání budoucího letů včetně získání kompenzace ve výši až 600 EUR na osobu bez jakékoliv spoluúčasti, pak si nezapomeňte zakoupit naši unikátní službu SMART ASISTENT a to dle Vaší preference buď na měsíc či na celý rok. V rámci zvoleného období pak budete mít naše služby kompletně zdarma, a to na neomezený počet letů.

V případě, kdy Vás v minulosti postihlo zpoždění letu, zrušení letu nebo nestihnutí návazného letu a rádi byste, abychom Vám získali kompenzaci nebo náhradu nákladů za nekorektně proběhlý let až do výše 600 EUR na osobu, zadejte Váš problémový let do našeho formuláře zde a my se rádi Vašeho případu ujmeme.

18. 6. 2020 ClaimCloud
Zpět na přehled článků