Návazný let - Máte dostatek času na přestup?

Máte dostatečný čas na přestup? Radši se ujistěte… Seznam nejčastěji využívaných letišť v rámci Evropy s minimálními garantovanými časy na přestup.

Návazný let - Máte dostatek času na přestup?

Každé letiště má takzvaný „minimum connection time“ tedy minimální garantovaný čas na přestup. Tento údaj je dobré mít na paměti v případě nákupu letenky. Velmi často se stává, že prodejci letenek nabízí spoje tak blízko u sebe, že i při pár minutách zpoždění, cestující defacto nemá možnost svůj návazný let stihnout.

V lepším případě máte zakoupené lety pod jednou rezervací (více ve článku Záludnosti rezervací) a pak sice budete čekat v případě zpoždění předchozího letu několik hodin na další náhradní let, ale alespoň nemusíte vynakládat další náklady na novou letenku. To v případě nákupu návazných letů pod různými rezervacemi Vás nemine. A nákup jakékoliv letenky v den odletu je vše, jen ne levná záležitost…

Je tedy na zvážení, zda raději nekoupit lety tak, aby návazný let splňoval minimální garantovaný čas na přestup, a ještě lépe, aby byla i nad tento garantovaný čas nějaká časová rezerva pro případ předchozího zpoždění letu. V tomto směru doporučujeme alespoň 1 hodinu navíc. Zde jsme Vám sestavili seznam nejčastěji využívaných letišť v rámci Evropy s minimálními garantovanými časy na přestup. 

Zároveň, pokud jste měli v minulosti let, který byl zpožděn, zrušen, nebo jste nestihli návazný let a nejste si jisti, zda Vám vznikl potenciální nárok na kompenzaci, můžete kdykoliv svůj let zdarma a nezávazně ověřit v našem formuláři zde. Náš zkušený tým ClaimCloud Vám v tomto směru rád sdělí, zda je možné získat kompenzace za zrušený let, zpožděný let či například kompenzace za ztracené zavazadlo.

5. 4. 2018 Marek Lorenc
Späť na prehľad článkov