Ryanair obvinil Kiwi.com, že vydává falešné palubní lístky na jejich lety

Irská nízkonákladová společnost Ryanair obvinila českou společnost sídlící v Brně Kiwi.com z toho, že vydává falešné palubní lístky cestujícím.

Ryanair obvinil Kiwi.com, že vydává falešné palubní lístky na jejich lety

Ryanair se ohrazuje nařízením EU 2015/1998, kdy cestující musí absolovat odbavovací proces přímo u letecké společnosti z důvodu, aby cestující byli vždy řádně a včas informováni o všech bezpečnostních a regulačních protokolech, které jsou během cestování vyžadovány.

Společnost Kiwi.com tyto bezpečností zásady obchází a vydává vlastní palubní lístky, které nejsou na letech Ryanair platné. Ryanair, tak přistoupil  k tomu, že každy cestující co bude mít palubní vstupenky vydané od Kiwi.com, bude mu tak odepřen nástup na palubu, protože porušil pravidla ohledně bezpečnosti, a to s okamžitou platnistí od 18.8.2021.

Společnost Ryanair naléhavě žádá zákazníky, aby rezervovali letenky pouze přímo na webových stránkách nebo v aplikaci Ryanair a vyhnuli se rezervacím prostřednictvím zástupců třetích stran, jako je Kiwi.com.

Společnost Kiwi.com, která již několik let neinformuje cestující v rámci nákupu více letenek od více dopravců, že nemají stejné práva dle nařízení EU 261/2004 v případě zpoždění či zrušení letů, tak porušuje i bezpečností protokoly.

Dle informací z webu kiwi.com je patrné, že 18.8.2021 stále prodáváají letenky o společnosti Ryanair.

Doporučujeme v těchto případech nakupovat letenky přímo od dopravce Ryanair na jejich stránkách. 

 

 

18. 8. 2021 ClaimCloud
Späť na prehľad článkov