Linky z Prahy do Toronta pro rok 2018 a možnost kompenzací

Tak jako každý rok se před novou letní sezonou mění a upravuje letový řád, přidávají se, nebo naopak končí lety dle předpokládané poptávky či atraktivity destinací. Jednou z takových destinací je Toronto a možnost přímého spojení skrze dvě kanadské letecké společnosti v rámci letního letového řádu. Jaká jsou specifika v případě zpoždění těchto letů a společností a kdy je možné žádat o kompenzaci a v jaké výši za zpoždění letu?

Linky z Prahy do Toronta pro rok 2018 a možnost kompenzací

Přímé spojení mezi Prahou a Torontem v zimní letové sezoně není. Toto se ale změní s novým letovým řádem, který bude platný od 25. března 2018. V rámci letního letového řádu budou k dispozici dvě přímá spojení z Prahy, které budou operovat společnosti Air Canada Rouge a Air Transat.   

Letecká společnost Air Canada Rouge je plně vlastněná společností Air Canada a je využívána na dovolenkové destinace. V minulé sezoně spojovala Prahu s Torontem třemi spoji, a to konkrétně v pondělí, čtvrtek a sobotu. Nově budou tyto tři spoje rozšířeny o další dva, a to v pátek a neděli. Nízkonákladová letecká společnost Air Transat, která je vlastněná společností Transat A.T. Inc. bude spojení mezi Prahou a Torontem operovat každé úterý a od června i každý pátek.   

Obě společnosti jsou tedy neevropské letecké společnosti a platí pro ně různá pravidla v případech nárokování kompenzací za zpožděný či zrušený let, a to dle místa odletu. Je to tak i v případě, kdy bude let koupen pod označením jiného evropského přepravce. Vždy je směrodatné, kdo daný let operuje, a ne pod jakým označením byl let zakoupen.

Náš tip: Víte o někom, kdo měl problém se svým letem či zavazdlem? Doporučte naše služby Vašim známým či přátelům a v případě následné úspěšné kompenzace od nás získáte za každého doporučeného klienta až 400 CZK.

 

V tomto směru, pokud bude Váš let významně zpožděn, nebo dokonce zrušen, doufejte, že se tak stane při odletu z Prahy. V tomto případě, se totiž jedná o let z destinace v rámci EU a budete tak mít možnost případně získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let. Vzhledem k tomu, že vzdálenost mezi Prahou a Torontem je cca 6 700 Km, budete mít nárok získat 600 EUR na osobu.

V případě, že zpoždění letu nebo zrušení letu se stane při odletu z Toronta, nebudete mít vzhledem k tomu, že se bude jednat o neevropskou leteckou společnost z odletové destinace mimo EU, možnost žádat o kompenzaci za zpožděný let nebo zrušený let, a to bez ohledu na délku zpoždění či okolnosti zpoždění. V tomto případě letecká společnost nespadá pod nařízení (ES) č. 261/2004 a ve vlastních obchodních podmínkách nemá žádnou možnost kompenzace.

Pokud jste měli let, který byl zpožděn a vy si nejste jisti, kým byl let operován, či máte jiné pochybnosti o možnostech kompenzací, můžete kdykoliv svůj let zdarma a nezávazně ověřit v našem formuláři. Náš zkušený tým ClaimCloud Vám v tomto směru rád sdělí, zda je možné získat kompenzace za zpoždění letu, kompenzace za zrušený let či kompenzace za ztracené zavazadlo.

17. 2. 2018 Marek Lorenc
Back to posts overview