S Bamboo Airways nově z Prahy do Hanoje

V rámci rozšiřování počtu dálkových destinací z letiště Praha bude od letního letového řádu nově přímé spojení s Vietnamem, konkrétně s městem Hanoj. Informace o letecké společnosti, letu a případným výším kompenzací za zpoždění této linky přehledně na jednom místě.

S Bamboo Airways nově z Prahy do Hanoje

Letecká společnost Bamboo Airways oznámila, že plánuje od letního letového řadu (duben) provozovat přímou linku mezi Českou republikou a Vietnamem, tedy linku spojující letiště Václava Havla v Praze a letiště Noi Bai v Hanoji. Linka by měla být operována letadlem typu Boeing 787 Dreamliner s předpokládanou délkou letu pod dvanáct hodin. Pro cestující, kteří mají zájem cestovat do této destinace se tak sníží jak náklady, tak čas cesty vzhledem k tomu, že doposud bylo možné cestovat do Hanoje z Prahy pouze s přestupy. Příkladem je let do Vietnamu třeba z Mnichova přes Peking do Hanoje. Doposud ročně mezi Českou Republikou a Vietnamem cestuje zhruba 100.000 cestujících. Po zavedení linky se očekává, že toto číslo poroste.

Letecká společnost Bamboo Airways je mladou Vietnamskou leteckou společností, která zahájila provoz v lednu loňského roku. Aktuálně vlastní 25 letadel skládajících se z typů Airbus A319 (1), Airbus A320 (14), Airbus A321 (7), Boeing 787 Dreamliner (3). V rámci cenových plánů pak společnost nabízí čtyři přepravní třídy a to  Bamboo Eco, Bamboo Plus, Bamboo Business, Bamboo First.

Interiér Boeing 787 Dreamliner

Let mezi Prahou a Hanojí by měl trvat pod dvanáct hodin se vzdáleností 8335 km. Aktuální nejnižší cena s přestupem mezi Prahou a Hanojí se pohybuje v rozmezí 14 tis až 18 tis. Přestože lety ještě nelze objednat a ceny tak nejsou k dispozici, dá se očekávat, že přímý let bude ekonomicky pro cestující výhodnější. V rámci zavazadel, pak Bamboo Airways mají limity nastaveny následově: Bamboo Eco – příruční zavazadlo zdarma do 7 kg / odbavené zavazadlo za poplatek; Bamboo Plus – příruční zavazadlo zdarma do 7 kg / odbavené zavazadlo do 20 kg zdarma; Bamboo Business – dvě příruční zavazadla zdarma do 7 kg / odbavené zavazadlo do 30 kg zdarma.

V rámci případné kompenzace za zpoždění letu, zrušení letu či zmeškání návazného letu je možné nárokovat vzhledem k vzdálenosti 600 EUR na osobu v případě, kdy se bude jednat o cestu z Prahy a let v cílovém letišti bude mít větší zpoždění než tři hodiny oproti původně plánovanému času příletu. Zároveň důvod zpoždění či zrušení letu nebyl z důvodu mimořádné okolnosti. Kompenzaci za problémový let při cestě zpět, tedy z Hanoje do Prahy není možné nárokovat vzhledem k tomu, že let nespadá pod regulaci EC261. Tedy místo odletu je mimo území EU a zároveň letecká společnost má sídlo mimo území EU.

V případě, že se chystáte na cestu letadlem do Hanoje či do jiné vzdálené destinace, nestresujte se s případnými problémy, které Vás mohou čekat na cestě a nezapomeňte si zdarma zaregistrovat Váš budoucí let. Buďte si tak jistí, že Vám případná kompenzace za zpožděný nebo zrušený let neuteče. Doposud jsme pohlídali více než 5 tisíc letů našich klientů, a to zcela zdarma.  V případě, že máte zájem o hlídání budoucího letů včetně získání kompenzace ve výši až 600 EUR na osobu bez jakékoliv spoluúčasti, pak si nezapomeňte zakoupit naši unikátní službu SMART ASISTENT a to dle Vaší preference buď na měsíc či na celý rok. V rámci zvoleného období pak budete mít naše služby kompletně zdarma, a to na neomezený počet letů.

3. 2. 2020 ClaimCloud
Zpět na přehled článků