Jak získat úspěšně kompenzaci za zpožděný let do Egypta?

Chcete si užívat zimní nebo letní dovolenou někde u moře a hledáte vhodné destinace? Stále větší oblibě se mezi turisty těší Egypt a nejoblíbenější destinace na tomto území. Proč právě Egypt, jaké jsou zde oblíbené destinace, jaké jsou možnosti kompenzací, to vše zjistíte níže.

Jak získat úspěšně kompenzaci za zpožděný let do Egypta?

Proč právě do Egypta?

Oblíbenost dovolené právě v Egyptě spočívá nejen v možnosti užívat si teplé počasí po celý rok, ale také v rozmanitosti, kterou tato země nabízí. Můžete si tak užívat nejen koupání, ale i potápění přímo v Rudém moři, poznávat monumentální historické památky jako jsou například chrámy a hrobky, užívat si dobrodružství na poušti a zajezdit si na velbloudech a čtyřkolkách nebo zažít nezapomenutelnou plavbu po Nilu a mnoho dalšího.

Jaké oblíbené destinace Egypt nabízí?

Mezi nejoblíbenější destinace Egypta patří Hurghada, Marsa Alam, Sharm El Sheikh, Safaga, Káhira, Taba, Alexandria, Dahab nebo Sahl Hashees. Úředním jazykem v Egyptě je arabština, ale turisté se domluví i anglicky a okrajově dokonce i francouzsky a německy.

Na jakou kuchyni se v Egyptě můžete těšit?

Egyptská kuchyně nabízí široké spektrum pokrmů a je charakteristická především různorodostí. Můžete si dopřát tradiční arabské pokrmy jako například různě upravené skopové a jehněčí maso, drůbeží maso, ryby, fazole, vajíčka, různé džemy a sýry, nakládanou zeleninu, polévky, jako dezert různé druhy ovoce jak čerstvé, tak i sušené, tradiční pochoutku baklavu což je máslem nasáklé listové pečivo proložené oříšky a medem a mnoho dalšího. V Egyptě je zákaz pokrmů z vepřového masa a pití alkoholu. Nejvíce se tady podává čaj buď mátový, nebo černý nebo výrazně silná a sladká káva, ale můžete si dopřát také místní nebo tmavá piva i vína.

Letecké spojení 

Doba letu do Egypta podle jednotlivých destinací trvá přibližně 4,5 hodiny. Přímé lety do Egypta z České republiky pořádají letecké společnosti Smart Wings, Air Cairo, Flexflight. Dalšími aeroliniemi, které létají do Egypta, jsou například Czech Airlines, Alitalia, EgyptAir, MEA, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa, Air France atd. Vybrat si můžete odlety z Prahy, Brna, Ostravy i z Bratislavy.

Možná kompenzace za zpožděný či zrušený let a její výše

Vzdálenost destinací v Egyptě z České či Slovenské republiky se pohybuje v rozmezí zhruba mezi 2 700 km až 3200 km. Dle daných vzdáleností je případný nárok za zpoždění letu nebo zrušení letu ve výši 400 EUR (cca 10 000 Kč dle směnného kurzu) na osobu. Pro případný nárok na kompenzaci je třeba splnit základní podmínku zpoždění v délce tří hodin v cílovém letišti oproti původně plánovanému času příletu. Zároveň je třeba, aby případné zpoždění nebylo zapříčiněno mimořádnou okolností (to za Vás dokážeme ověřit). Vzhledem k tomu, že se jedná o destinace nespadající pod Evropskou unii, případný nárok na kompenzaci za zpoždění či zrušení letu vzniká u všech leteckých společností při odletu z Evropské unie, a u všech letů z Egypta, které jsou operovány leteckými společnostmi mající sídlo v Evropské unii (např. Smartwings, ČSA, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa, Air France, apod.)

 

Pokud si chcete ušetřit čas a nezdržovat se zjišťováním, jestli právě váš let splňuje podmínky pro kompenzaci, naše bezplatná služba Hlídání budoucího letu se o vše postará. Stačí přes online formulář zaregistrovat budoucí let a my jej budeme hlídat za vás a zdarma. Po proběhnutí letu vás budeme informovat o tom, jestli splňujete či nesplňujete nárok na kompenzaci.

25. 4. 2019 ClaimCloud
Späť na prehľad článkov