Jak úspěšně získat kompenzaci za zpožděný let na Kanárské ostrovy ?

Kam v lednu za teplem? Jak se připravit na cestu a jak úspěšně získat kompenzaci za zpožděný let a v jaké výši?

Jak úspěšně získat kompenzaci za zpožděný let na Kanárské ostrovy ?

Kanárské ostrovy – důvody proč právě sem v lednu
Po shonu na konci roku a Silvestrovských oslavách je tu leden a s ním možnost vycestovat za teplem. Jednou z nejčastějších destinací jsou Kanárské ostrovy. Nejsou příliš daleko – zhruba 5 hodin letu, letenky jsou tak cenově dostupné, zároveň příjemné podnebí v zimním období, teplota pohybující se okolo 19 °C. Kanárské ostrovy jsou tak ideálním cílem za teplem na začátku roku.

Destinace a letecké spojení
Destinace, kam se nejvíce cestuje jsou Tenerife a Gran Canaria Las Palmas. Z pohledu šance nižších srážek je pak ideální letět na výškově nižší ostrovy Lanzarote nebo Fuerteventura. Z Prahy se dá letět přímým spojem do Fuerteventury, Tenerife či Gran Canaria Las Palmas s leteckou společností Smartwings nebo ČSA. Samozřejmostí jsou další možnosti letů s mezipřistáním z Prahy například leteckými společnostmi Tap Portugal, Lufthansa či Vueling nebo Iberia. Z Bratislavy aktuálně žádné přímé spojení není.

Kompenzace a její výše
V případě destinací na Kanárksých ostrovech je vyřešena jedna z hlavních podmínek kompenzací, a to podmínka letů či leteckých společností spadajících pod evropskou regulaci EC 261. Vzhledem k tomu, že odletové i příletové destinace spadají do EU, nemusíte tuto podmínku řešit. Veškeré lety, které jsou z České Republiky na Kanárské ostrovy a zpět, bez ohledu na leteckou společnost, spadají do možnosti kompenzací za zpožděný či zrušený let. Stejně tak to bude i v případě, kdy nebudete cestovat bez mezipřistání.
Co se týče výše nároku, pak všechny destinace v rámci Kanárských ostrovů skýtají možnost nárokovat 400 EUR na osobu v případě, kdy zpoždění dosáhne v cílovém letišti 3H a více nebo je Váš let zrušen a zpoždění či zrušení letu nebylo způsobeno vyšší mocí.   

Co udělat pro úspěšnou kompenzaci
Pro úspěšné získání odškodnění za zpožděný let je třeba získat co nejvíce informací jak o samotném zpoždění, tak i o důvodech zpoždění či zrušení letu. V případě, že letecká společnost nekomunikuje, je třeba využít právní pomoci a leteckou společnost donutit k získání Vaší kompenzace skrze právní kroky. V případě, že s Vámi letecká společnost nekomunikuje, nejste spokojeni s vyjádřením letecké společnosti, nedisponujete jazykovými dovednostmi, či nemáte dosah na právní zastoupení, neváhejte využít našich služeb, kdy za Vás prověříme okolností zpoždění letu a následně budeme dělat maximum, abychom Vaší kompenzaci získali. Váš problémový let můžete zadat do našeho formuláře zde.

Bezplatné hlídání budoucího letu
Nechcete se zdržovat či zjišťovat, zda Váš let splňuje podmínky kompenzace? V tom případě je pro Vás ideální naše bezplatná služba HLÍDÁNÍ BUDOUCÍHO LETU. Stačí v našem formuláře zde zaregistrovat Váš plánovaný budoucí let a my jej budeme hlídat zdarma za Vás. Jakmile Váš let proběhne, dáme Vám vědět, zda splňuje nárok na kompenzaci či nikoliv. Následně se sami rozhodnete, zda budete chtít využít naše služby v rámci získání kompenzace či nikoliv.

Proč využít služby ClaimCloud


30. 12. 2018 ClaimCloud
Zpět na přehled článků