Z Prahy do Dubaje a zpět, kdy vzniká nárok na kompenzaci a kdy nikoliv

V zimě je jednou z nejoblíbenějších cest za teplem destinace Dubaj. Proč právě Dubaj, jaké jsou výhody a nevýhody této destinace v rámci případného získání kompenzací a v jaké výši. Zároveň, co je třeba mít na paměti pro úspěšné získání kompenzaci za zpoždění nebo zrušení tohoto letu…

Z Prahy do Dubaje a zpět, kdy vzniká nárok na kompenzaci a kdy nikoliv

Do Dubaje za teplem nebo mrakodrapy…
Důvodem, proč je Dubaj tak oblíbená je bezesporu kombinace více faktorů. Na jedné straně zde v době, kdy u nás mrzne, jsou v Dubaji příjemné teploty okolo 25° C. Zároveň jsou zde nádherné písečné pláže, průzračně modré moře, nejlepší hotely s bazény všech velikostí. Nedaleká poušť, výhledy z nejvyšších mrakodrapů na světě, možnosti nakupování v krámcích, kde je možné koupit naprosto vše… Na své si přijde každý, ať jde o jednotlivce, páry či rodiny s dětmi. Dubaj je zároveň skvělým přestupním místem pro další pokračování cest po Asii. Zde jsou tipy na cestování po Asii a na co si dát pozor nebo jaké mohou být pasti pro Vaše cestovní peněženky v rámci portálu zcesty.net .

 

Destinace a letecká spojení
Z Prahy je možné se do Dubaje dostat přímou linkou, která je aktuálně operována leteckými společnostmi Smartwings, ČSA, Fly Dubai nebo Emirates (poslední dvě letecké společnosti pak operují i přímý let z Bratislavy). Délka letu se pohybuje okolo hranice 6 hodin. Z ostatních destinací z ČR se pak dá dostat krátkým přestupním spojem.

 

Kompenzace a její výše
Kompenzace za zpožděný nebo zrušený let je vzhledem ke vzdálenosti 600 EUR na osobu ze všech destinací v ČR i Slovenska. U této destinace je ale již třeba vnímat rozdíl mezi destinací, která je mimo území EU. Jsou zde již tedy specifika, které je třeba mít na vědomí, když si pořizujete letenku. Aby bylo možné nárokovat případnou kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let v obou směrech, musí let operovat letecká společnost se sídlem v EU (zmiňované společnosti Smartwings a ČSA toto splňují). V případě, že let operuje neevropská letecká společnost, tedy například Emirates či Fly Dubai, pak je možné získat případnou kompenzaci pouze v případě odletu z ČR nebo Slovenska (či jiného letiště na území EU). V opačném směru, tedy z Dubaje zpět do Evropy, pak ani let a ani letecká společnost nespadá pod regulaci EC261 a kompenzaci za zrušení letu nebo zpoždění letu není možné získat. Doporučujeme tedy zvážit při nákupu volbu letecké společnosti.

 

Co udělat pro úspěšnou kompenzaci
Pro úspěšné získání odškodnění za zpožděný let je třeba získat co nejvíce informací jak o samotném zpoždění, tak i o důvodech zpoždění či zrušení letu. V případě, že letecká společnost nekomunikuje, je třeba využít právní pomoci a leteckou společnost donutit k získání Vaší kompenzace skrze právní kroky. V případě, že s Vámi letecká společnost nekomunikuje, nejste spokojeni s vyjádřením letecké společnosti, nedisponujete jazykovými dovednostmi, či nemáte dosah na právní zastoupení, neváhejte využít našich služeb, kdy za Vás prověříme okolností zpoždění letu a následně budeme dělat maximum, abychom Vaší kompenzaci získali. Váš problémový let můžete zadat do našeho formuláře zde. Pokud jste aktuálně na letišti a nevíte si rady, podívejte se do naší sekce online pomoc, kde Vám radíme co dělat a na co nezapomenout.

 

Bezplatné hlídání budoucího letu
Nechcete se zdržovat či zjišťovat, zda Váš let splňuje podmínky kompenzace? V tom případě je pro Vás ideální naše bezplatná služba HLÍDÁNÍ BUDOUCÍHO LETU. Stačí v našem formuláře zde zaregistrovat Váš plánovaný budoucí let a my jej budeme hlídat zdarma za Vás. Jakmile Váš let proběhne, dáme Vám vědět, zda splňuje nárok na kompenzaci či nikoliv. Následně se sami rozhodnete, zda budete chtít využít naše služby v rámci získání kompenzace či nikoliv.

 

Proč využít služby ClaimCloud

2. 1. 2019 ClaimCloud
Zpět na přehled článků