Stávky Air France pokračují i v měsících květnu a zřejmě i v červnu… Co dělat?

Přestože probíhají stále dokola jednání o zlepšení podmínek pro zaměstnance Air France a tím i ukončení již dva měsíce trvajících stávek, stále se situace nemění. K dnešku již tisíce letů a statitisíce cestujících byly zasaženi stávkou, která resultuje ve zpoždění či zrušení letů operujících dovnitř a ven z Francie. Jak je to s nárokem na kompenzaci?

Stávky Air France pokračují i v měsících květnu a zřejmě i v červnu… Co dělat?

Dalším dnem, bohužel ale ne zřejmě posledním z řady dní, kdy byly zasaženy lety stávkou Air France, byl včerejšek 22.5. Zpoždění či zrušení letů probíhalo skrze letiště ve Francii (Paříž, Lyon či Marseilles). V rámci letiště Praha bylo zaznamenáno zpoždění u letu AF1083 z Prahy do Paříže zhruba jednu hodinu, a zrušení večerního letu na stejné trase u letu AF1583. V opačném směru bylo pak detekováno zpoždění u letů OK759 (59M), OK761 (2H) a OK767 (1H20M) a zrušení letu AF1582.

U letů operovaných společností ČSA není možné získat kompenzaci za zpoždění či zrušení letů vzhledem k faktu, že stávky se neúčastní personál této letecké společnosti. U letů Air France je to ale jiný případ, tedy pokud je let zrušen či zpožděn o více než 3H, máte nárok na 250 EUR až 600 EUR dle vzdálenosti letu. V tomto směru naše společnost dokáže kompenzovat dané lety a získat pro naše klienty to co jim náleží.

Kromě kompenzací za zrušení či zpoždění letů v rámci stávky, nabízí společnost Air France stále možnost přebookování letů zdarma. Celkově byla doposud oznámena ztráta z důvodů stávek pro Air France v hodnotě 300 milionu EUR a v průběhu května skončil z důvodu nelepšící se situace i CEO společnosti Jean-Pierre Janaillac.

Kdo je Air France

Společnost je vlastněná většinově francouzským státem. Aktuálně má kontrolu kromě své flotily  i nad společností KLM. Sesterské společnosti Air France pak jsou i nízkonákladová letecká společnost Transavia France, HOP! A Joon. Letecká společnost Air France ročně přepraví přes 45 milionů cestujících a zaměstnává necelých 70 tisíc zaměstnanců. Domovským letištěm je letiště Charles de Gaulle v Paříži.

Kompenzace za zrušení letu nebo zpoždění letu u společnosti Air France, Air France – KLM, Transavia France, HOP! Či Joon, nechte na nás, rádi Vám pomůžeme domoci se Vašich práv. Svůj let zaregistrujte jednoduše do našeho formuláře ZDE. Přidejte se k naším spokojeným klientům a nechte pracovat nás a vy si užívejte svůj volný čas.

 

23. 5. 2018 Marek Lorenc
Späť na prehľad článkov