Pozor! Další letecká společnost Wizz Air omezuje pravidla pro zavazadla na palubě podobně jako na začátku roku Ryanair

Nízkonákladová letecká společnost Wizzair omezuje pravidla pro zavazadla na palubě. Pokud bude chtít mít cestující jistotu, že bude mít své zavazadlo na palubě, bude si muset připlatit. Velmi podobný krok již uskutečnila na začátku roku jiná nízkonákladová společnost Ryanair.

Pozor! Další letecká společnost Wizz Air omezuje pravidla pro zavazadla na palubě podobně jako na začátku roku Ryanair

Zdůvodnění následujících omezení komunikuje společnost Wizz Air následovně: „Vzhledem k tomu, že máme na palubě omezený prostor, nemůžeme zaručit, že v kabině letadla budou cestovat příruční zavazadla všech pasažérů. Své příruční zavazadlo si budou moci na palubu vzít pouze pasažéři s Wizz Priority v soulady s postupy nástupu na palubu každého letiště. Příruční zavazadlo všech pasažérů, kteří si nezakoupili Wizz Priority bude umístěno do nákladního prostoru letadla a po příletu na letiště si ho bude možné vyzvednou na pásu se zavazadly.“ Zdroj: wizzair.com

Nově má tedy cestující tři možnosti:

  • Zdarma mít příruční zavazadlo nově o velikosti 55x 40x 23 CM. Pozor, zde ale nemáte jistotu, že Vám nebude zavazadlo odebráno a naloženo do zavazadlového prostoru. Následně po letu si jej vyzvednete na páse s ostatními zavazadly (v případě převážení notebooku, tabletu apod. je pak riziko ztráty, poškození či zcizení výrazně vyšší než doposud, kdy jste měli své věci pod svou osobní kontrolou).
  • Můžete si zakoupit službu WIZZ priority v hodnotě 135 Kč – 320 Kč v případě nákupu skrze on-line nebo skrze telefonické centrum Wizz Air, nebo 675 Kč pokud zakoupíte až na letišti. Nákup služby je nevratný! Následně získáte jistotu, že Vaše zavazadlo může být s Vámi na palubě a k tomu budete mít možnost ještě jednoho malého zavazadla o rozměru max 40x 30 x 18 cm na palubě.
  • Zakoupit si standardní zavazadlo do podpalubí. V hlavní sezoně jsou poplatky:
    1. Zavazadlo do 20 kg od 375 Kč do 1595 Kč
    2. Zavazadlo do 32 kg od 505 Kč do 1970 Kč

V případě, že budete mít nadváhu zavazadla, počítejte s poplatkem 265 Kč za každé kg navíc (výše poplatku za standardní zavazadlo se vypočítává dle aktuální části sezóny tedy hlavní nebo vedlejší, dle toho, zda byla služba zakoupena skrze online wizzair.com nebo telefonické centrum či na letišti, dle váhy zavazadla)

Dejte si tedy pozor, aby Vás nové limity nepřekvapily a neplatily jste zbytečně více jen díky tomu, že budete řešit vše až na letišti. Pak Vás to bude stát totiž několikanásobně více, než když si to samé zajistíte s předstihem přes internet. Veškerá ostatní pravidla o zakázaných předmětech a tekutinách jsou i nadále v platnosti a vztahují se na veškerá zavazadla. To bez ohledu na to, zda zůstane zavazadlo na palubě letadla či bude umístěno do podpalubí.

 

Máte nebo měli jste problém, se zpožděným zavazadlem? Nechce nebo nemůžete řešit problém se ztrátou, zpožděním nebo zničením zavazadla přímo na letišti kvůli tomu, že pospícháte nebo máte jazykovou bariéru v cizí zemi. Neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Zaregistrujte svůj let, kde se stal problém se zavazadlem v našem jednoduchém formuláři zde a my v ClaimCloud Vám rádi pomůžeme a rádi za Vás tuto nepříjemnou situaci vyřešíme. Stejně tak Vám rádi pomůžeme v jakýchkoliv dalších případech, kdy Vám dokážeme získat kompenzace za zpoždění letu nebo kompenzace za zrušený let.

29. 6. 2018 Marek Lorenc
Zpět na přehled článků