Cesta za exotikou do Afriky? Víme s kým a proč...

Safari, golf, gastronomické zážitky nebo svatba a svatební cesta v Indickém oceánu? Využijte služeb specialistů na Afriku s 12 letou osobní zkušeností v trendech cestování do Afriky. Navíc s jistotou, že o Vás bude vždy postaráno a to jak v Africe, tak i po cestě samotné, v případě že Vás potká zpožděný let nebo zrušený let či například problém se zavazadly.

Cesta za exotikou do Afriky? Víme s kým a proč...

Cesta do Afriky za poznáním, foto expedicí, safari, golfem či dokonce svatbou, není jednoduchá a úplně levná záležitost. Proto stojí za to si vybrat partnera, který Vám dokáže zprostředkovat ty nejlepší možné zážitky a zároveň v případě nepředvídané události se o Vás dokáže postarat.

Spolupráce s cestovními kancelářemi je jednou z našich specializací, na kterou se s naší službou ClaimCloud zaměřujeme. Vzhledem k tomu, že letecké zájezdy jsou nedílnou součástí cestování, a navíc - právě u takovýchto letů, vzhledem k jejich kumulaci hlavně v letních měsících, hrozí největší pravděpodobnost zpoždění, poskytujeme naše služby i partnerům v této oblasti. A právě s jedním takovým partnerem spolupracujeme a nabízíme naše asistenční služby klientům cestovní kanceláři Grand Afrika. Jelikož nás nabídka a celkový koncept tohoto partnera velmi zaujal, rádi bychom Vám zprostředkovali představení této společnosti a naší spolupráce. Zeptali jsme se tedy majitelky cestovní kanceláře Grand Afrika afrikanistky Mgr. Pavlíny Rojík Fulnečkové na pár otázek, jak vnímá přidanou hodnotu asistenčních služeb vůči svým klientům…

Pavlíno, Vaše společnost CK Grand Afrika je jedním z největších specialistů na africký kontinent u nás i na Slovensku. Abychom nejdříve představili Vaše služby a možnosti zájezdů, které můžete potenciálním klientům nabídnout. V čem jste výjimeční oproti jiným společnostem, proč bych si Vás jako Váš potenciální zájemce měl vybrat?

Naše jedinečnost spočívá především v našich vlastních zkušenostech, máme s Afrikou už 12 let zkušeností včetně různých typů inspekčních cest a také průvodcování. To, co pod značkou Grand Afrika prodáváme, velmi dobře osobně známe. Víme, které hotely si užijete a kterým je lépe se vyhnout. Přímo na míru doporučíme klientům místa, která stojí zato navštívit. Rozhodně je nepošleme třeba na Viktoriiny vodopády v době, kdy tam není voda (přišli k nám klienti, kterým prodávající z konkurenční CK „zapomněl“ sdělit, že žádné vodopády neuvidí, protože v té době tam byl nedostatek vody). To, co prodáváme, jsme i osobně vyzkoušeli a platí to i v případě našeho svatebního produktu – svatby na míru v exotice, který byl vystavěn na základě našich osobních zkušeností s organizováním vlastní legální svatby v exotickém ráji. Víme tedy, na co si dát pozor, jak zajistit, aby byla svatba v České republice uznaná českými úřady a další vychytávky, o které se s našimi klienty podělíme.

Neděláme sterilní masové zájezdy, naopak víc než 90 procent našich zájezdů je na míru, to znamená zcela privátně.  Děláme také zájezdy self-drive, kdy klientům zajistíme služby od půjčení auta po námi sestavený itinerář, podle kterého jedou svůj vlastní zájezd (řídí sami vypůjčené auto, ale my jsem pořád s nimi na telefonu a whatsappu, jejich cestu koordinujeme a vše potřebné zajistíme). Standardně takto vytváříme self-drive programy v Jihoafrické republice, Namibii, Botswaně, Svazijsku a Zimbabwe a samozřejmě jakoukoliv kombinaci těchto zemí. Další část našich programů tvoří pečlivě vybrané a sestavené programy s českým průvodcem v malých skupinách do 12 osob. Zakládáme si na výborných službách – na ubytování, dopravě, vše musí do sebe zapadat a musí se nám to osobně líbit, jinak takový produkt neprodáme. Zakládáme si na servisu, našich znalostech a přístupu ke klientům. Většina našich klientů je už takříkajíc za ta léta rodinnými známými, stále se vracejí a doporučují nás dále, což si myslím, že je ta nejlepší vizitka. Z našeho individuálního přístupu s maximální orientací na zákazníka vychází také náš „systém milých dárků a překvapení“, vždycky se snažíme pro každého klienta něco vymyslet, něco, co není součástí („co cena zahrnuje“), ale je to dárek od nás a klienti, kteří s námi již vycestovali, se vždycky těší, čím je zase překvapíme.

Jak si může Váš klient vybrat a naplánovat svou cestu. Berme to tak, že zájem klienta je jet do Afriky a je to vůbec poprvé. Tedy vlastně úplně nemá představu, kam by pro začátek bylo nejlepší se vydat. Jak probíhá naplánování takové cesty?

Klient nám standardně pošle objednávku na náš email info@grandafrika.cz nebo zavolá na naši hotline 777 023 158, poté si domluvíme veškeré podrobnosti nebo si sjednáme osobní schůzku. Osobní schůzky standardně nabízíme klientům v Praze (dojíždíme za klienty kamkoliv se jim to hodí – do jejich oblíbené kavárny, do práce, domů), máme také stabilní klientelu z Moravskoslezského kraje, a i tam za nimi rádi přijedeme. Vše záleží na domluvě a také na typu zájezdu. Na schůzce si s klienty vyjasníme jejich představy – co by chtěli vidět, v jakém termínu, jaké mají představy o ubytování, zda chtějí českého nebo anglického průvodce a jaký mají rozpočet. Podle těchto aspektů sestavujeme nabídku na míru. Pro klienty, kteří ještě do Afriky necestovali, doporučujeme jako první destinaci pro poznávací zájezdy například Jihoafrickou republiku, Tanzanii nebo Keňu. Z plážových destinací pak jednoznačně vede Mauricius, Seychely nebo momentální africký hit Zanzibar (viz foto). Pokud jsou klienti ubytovaní v námi doporučených ubytováních, do všech těchto destinací nepotřebují ani žádné očkování.

Jaké destinace jsou ty, které byste ad1) doporučila a komu a ad2) do jakých všech zemí v Africe dokážete nabídnout klientům výlet?

Co se týče nabídky zájezdů do Afriky – děláme úplně všechny země Subsaharské Afriky, tedy i např. Angolu, Demokratickou republiku Kongo, Kongo, Středoafrickou republiku, Kamerun, Gabon, Ghanu, Senegal, Pobřeží Slonoviny, Sierra Leone. V rámci Indického oceánu pak kromě zmíněného Mauriciu, Seychel, Zanzibaru, kde zároveň zajišťujeme také plně legální svatby, děláme také Réunion, Mayotte či Rodrigues. A to nesmím vynechat jeden z našich TOP produktů a tím je Madagaskar, a zmíním také v nabídkách jiných subjektů nevyskytující se Komory. Ze severní Afriky děláme např. Maroko nebo Alžírsko.

Pro rodiny s dětmi můžu doporučit Jihoafrickou republiku se Svazijskem, Keňu a Tanzanii. Pro potápěče potom naprostou „pecku“ – Mozambik (viz foto). Pro milovníky historie, trekování a sopek pak Etiopii. Na safari pak již zmíněnou „velkou trojku“ Jihoafrická republika, Keňa a Tanzanie a také naprosto špičkovou safari destinaci – Botswanu. Momentálním hitem na safari je pro pokročilejší Malawi a Zambie. Pro ty, kdo mají rádi výzvy je v nabídce výstup na KilimandžároTanzanii. Pro milovníky golfu, pak máme připraveny dvě perličky – první najdete v Jihoafrické republice a jedná se o slavnou 19. jamku (EXTREME 19th), kterou odpálíte tak, že Vás helikoptéra vyveze do pohoří Entabeni, odkud odpálíte svou 19. jamku designovanou do podoby Afriky. Každá z jamek na tomto špičkovém hřišti byla navržena některým ze světově známých golfistů. V Keni pak najdete další golfovou perličku, kdy si můžete zahrát 9 jamek na severní a 9 jamek na jižní polokouli.

Pro milovníky „všeho v jednom“ doporučuji Namibii. Zde si přijdou na své úplně všichni od těch, co jedou za skvělým safari, až po ty, kteří milují divoké moře, hory nebo nekonečné barevné pouště a také pestrost místních etnik. A to vše s německým kulturním vlivem, v tomto „malém africkém Německu“ včetně německé kuchyně.

Možnost výletů je neskutečně pestrá od pěších safari s ozbrojeným rangerem přes let balónem nad migrujícími zvířaty, let helikoptérou nad Viktoriinými vodopády nebo let nad největší suchozemskou deltou Okavango, expedice na koních, spaní pod hvězdami na solné pláni, gastronomické zážitky… Každý si může najít to své. Nabízíme také cesty luxusními vlaky po Africe.

Afrika má každému a vždy co nabídnout. Stačí se jen zasnít a my už si s tím poradíme... :)

Všechny tyto destinace jsou pro nás většinu Evropanů exotické a vzdálené. Jaké letecké společnosti a proč preferujete v rámci dopravení Vašich klientů na místa jejich vysněné dovolené?

Osobně preferujeme lety s Turkish Airlines, Emirates, KLM, nicméně u letenek vždy záleží na našich klientech a jejich preferencích. Na místě pak používáme ověřené vysoce kvalitní letecké společnosti jako South African Airways. Máme také kontrakty na různé typy privátních přeletů na safari apod.

Pokud klient preferuje jinou leteckou společnost pro svůj mezinárodní let, rádi zajistíme letenky na přání klienta ať už z Prahy, Vídně, Mnichova, Frankfurtu či jiného města… Spousta našich klientů má nalétány letecké míle a takoví mohou mít i celý let zdarma, standardně totiž nedáváme letenky do ceny zájezdu. V každém případě ale v případě zájmu zajišťujeme klientům veškerý servis od letenek, přes víza, pokud jsou třeba, po ubytování a stravování, místní transfery nebo přelety a program s aktivitami.

Když už jsme u samotné cesty. Je třeba se nějak speciálně připravovat na cestu letadlem do Afriky? Jsou zde nějaká specifika, na která dbát a nezapomenout?

Lety probíhají standardně jako do jiných destinací, pozor je třeba si dát akorát na místní přelety z důvodu běžně nižšího váhového limitu (ale o všech těchto specificích klienty informujeme v našich – řekla bych – velmi podrobných pokynech před cestou). Stejně jako u jiných letů je třeba si dát pozor na povolené množství tekutin v příručním zavazadle a všechny ostatní předpisy, které jsou běžné pro jakékoliv jiné lety v rámci světa. 

Přihřejeme si teď trochu polívčíčku :). Pojďme k naší společné spolupráci. Proč jste si vybrala pro spolupráci naši společnost mezi ostatními konkurenty? A vlastně, z jakého důvodu vůbec je na Vaší straně potřeba využití asistenčních služeb v rámci cestovní kanceláře? Proč si toto neřešíte sami?

Společnost ClaimCloud mi od samého začátku byla sympatická svým osobním a profesionálním přístupem, na čemž si zakládá i naše společnost. Myslím, že se klientům věnují s precizností sobě vlastní a tedy nemám nejmenší problém svěřit i naše klienty v případě, kdy ze strany letecké společnosti dojde ke zpoždění letu, do rukou ClaimCloud. Asistenční služby bereme jako bonus navíc pro naše klienty, kdy v případě zpoždění letu nebo ztráty zavazadel leteckou společností, jsme schopni našim klientům zajistit kompenzaci. A proč to neděláme sami? Děláme sami to, čemu opravdu rozumíme, tedy prodáváme zájezdy, primárně zájezdy na míru. ClaimCloud je na trhu proto, aby v případě, že vzniknou klientovi nároky na kompenzaci, zajistili přes svůj právní servis a letité zkušenosti, takovouto kompenzaci klientům zpět. Nebudeme tedy suplovat ty, kteří se danou problematiku léta zabývají. Čas, který bychom takovýmto servisem strávili, raději strávíme nad konzultacemi s našimi klienty a jejich cestami na míru s jedinečnými zážitky.

Sezona 2018 je v plném proudu, je něco, co byste chtěla na závěr zmínit, na co se mohou noví klienti těšit?

Těšíme se na všechny naše stálé klienty a také na všechny nové klienty. Na našem webu a v našich newsletterech se budou objevovat zbrusu nové zájezdy a ukázkové itineráře. Rozšíříme také nabídku zájezdů s českým průvodcem. Klienti, kteří s námi pravidelně cestují, nás dovedli k tomu, že jsme založili novou obchodní značku pro cesty na míru do celého světa s patřičným názvem Svět na míru, neboť se servisem na míru už léta zabýváme. Zatím ještě dokončujeme přípravy další webové prezentace, ale již jsme plně otevřeni i všem novým klientům umožnit vysnít si svou dovolenou, svatební cestu nebo svatbu a zažít tak zcela jiný rozměr cestování se smyslem pro každý detail.

Pavlíno, velmi tímto děkujeme za Váš čas a odpovědi směrem k Vaší společnosti i za možnost společné spolupráce. Přejeme maximální pohodu a spokojenost všem klientům, kteří využijí Vašich služeb.

 

18. 2. 2018 Marek Lorenc
Zpět na přehled článků