Nově na palubu letadla Norwegian Air Shuttle již zdarma pouze s malým batohem pod sedačku

Letecká společnost Norwegian Air Shuttle omezuje pravidla pro zavazadla na palubě. Pokud budete chtít mít své větší zavazadlo na palubě, budete si muset nově připlatit. Podobné kroky již v minulosti uskutečnily letecké společnosti Ryanair nebo Wizz Air.

Nově na palubu letadla Norwegian Air Shuttle již zdarma pouze s malým batohem pod sedačku

V rámci dlouhodobého konkurenčního boje mezi leteckými společnostmi a trendem zlevňování letenek, jsou letecké společnosti nuceny hledat nové příjmy peněz v rámci udržení svých zisků. Přistupují tak buď k novým a rozšířeným nabídkám v rámci svých služeb – což je pro mnohé cestující přínosné v rámci zjednodušení jejich plánovaných cest. Cestující tak mohou velmi často po koupi letenek například narazit na nabídku zvýhodněných ubytování v rámci zakoupených letenek nebo nabídky zvýhodněných půjčoven aut, kdy následně letecké společnosti inkasují odměny za provedené objednávky skrze jejich rezervační systém a mohou tak nahrazovat snižování svých zisků v rámci cen letenek.

Druhou možností, která již tak milá pro cestující není, je omezování či zpoplatňování služeb souvisejících s lety. Jednou takovou změnou je zpoplatňování druhého malého zavazadla na palubě letadla, které bylo v minulosti běžně zdarma. V minulosti jsme informovali o tomto nemilém kroku u leteckých společností Ryanair (článek zde) či Wizz Air (článek zde). Nově se u zakoupených letenek od 23.1.2020 přidává i letecká společnost Norwegian Air Shuttle.

V tomto směru v rámci nejlevnějších letenek (LowFare) je nově možné si vzít na palubu letadla bez poplatku pouze jedno zavazadlo a to o rozměru 30x20x38 cm (malý batoh či palubní kufr, které se vejdou pod nohy sedadla). Toto zavazadlo pak má „své místo“ právě v prostoru pod sedadlem a nikoliv v prostoru nad hlavou cestujícího (zpráva společnosti zde).

Aktuální pravidla pro bezplatná cestovní zavazadla dle typu tarifu jsou:

Tarif LowFare
1x cestovní zavazadlo pod sedadlo o rozměrech 30x20x38 cm a váhy do 10kg

Tarif LowFare+
1x cestovní zavazadlo pod sedadlo o rozměrech 30x20x38 cm
1x cestovní zavazadlo do úložného prostoru nad hlavou o rozměrech 55x40x23 cm a kombinované váhy do 10kg

Tarif Flex, Premium, PremiumFlex
1x cestovní zavazadlo pod sedadlo o rozměrech 30x20x38 cm
1x cestovní zavazadlo do úložného prostoru nad hlavou o rozměrech 55x40x23 cm a kombinované váhy do 15kg

(U všech váhových limitů je v rámci letů do Dubaje maximální váha 8kg - dle informacích na stránkách přepravce)
Nenechte se tedy překvapit novými pravidly a vyhněte se případným extra poplatkům na letišti v rámci změněné politiky a možností u cestovních zavazadel!

V případě, že se chystáte na cestu letadlem, pak si nezapomeňte zakoupit naši unikátní službu SMART ASISTENT a to dle Vaší preference buď na měsíc či na celý rok. Navíc s touto službou si můžete objednat i rozšířenou asistenční službu s nulovou spoluúčastí pro případy zpoždění, ztráty nebo poškození zavazadla s možností získání náhrad až do výše 1220 EUR (cca 31 000 CZK dle aktuálního kurzu). V rámci zakoupené služby, pak získáte naše služby kompletně zdarma v rámci zvoleného období, a to na neomezený počet letů.

 Případně využijte možnosti hlídání Vašeho letu zcela zdarma a zaregistrujte Váš let u naší společnosti. Buďte si tak jistí, že Vám případná kompenzace za zpožděný nebo zrušený let neuteče. Doposud jsme pohlídali více než 5 tisíc letů našich klientů, a to zcela zdarma. 

28. 1. 2020 ClaimCloud
Zpět na přehled článků